Logo plan beveiligingstechniek

Calamiteit melden

25 jaar ervaring in beveiligingstechniek

Huis beveiligen

Alles wat je moet weten over een bewakingscamera

U komt ‘s avonds blij thuis na een familie-uitstapje en merkt dat uw voordeur op een kier staat. Uw huis is een puinhoop, uw sieraden en de flatscreen TV zijn weg. Het aantal inbraken bij zowel particulieren als bedrijven neemt al jaren toe. Een echt goede bescherming is bewaking met videocamera’s. Een systeem met bewakingscamera’s is een afschrikmiddel en kan u helpen de daders te veroordelen. Uw huis beveiligen is dus zeer verstandig. Een beveiligingsbedrijf Blaricum kan u alle advies geven over de mogelijkheden. We leggen u de basis principes van elektronische beveiliging uit.

Inbraakpreventie

De bekendste reden om een bewakingscamera te nemen is ter bescherming van het huis en het erf. Volgens de statistieken is er elke vier minuten een inbraak in Nederland en is het aantal inbraken de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Veel inbraken vinden overdag plaats. Bewakingscamera’s worden bijvoorbeeld gebruikt in gebouwen waar inbraak waarschijnlijk is, omdat er waardevolle gegevens of objecten in het gebouw zelf zijn opgeslagen. Vooral na een inbraak die al heeft plaatsgevonden, besluiten huiseigenaren of grondeigenaren videobewaking te plaatsen, omdat zij terecht vrezen dat er nog meer inbraken kunnen volgen. Uw huis beveiligen is dan van cruciaal belang.

Camera beveiliging schikt inbrekers af

Maar zelfs als mensen niet bedreigd worden, of dat nu bij hun privé-ingang is of op openbare plaatsen, kan videobewaking helpen. Afschrikking is namelijk gegarandeerd. Uiteindelijk voorkomt videobewaking ook meer dan 90 procent van de criminele handelingen zoals inbraken, drugshandel, gewelddaden en dergelijke. Tot 95 procent van de gepleegde misdaden wordt opgelost.

Videobewaking is ook belangrijk voor mensen die om professionele of persoonlijke redenen lange tijd van huis moeten blijven. Hoe kunt u er anders zeker van zijn dat alles in uw appartement of huis gedurende uw afwezigheid in orde is? De bewakingscamera’s kunnen worden gebruikt om via het internet te kijken wat er gebeurt.
Onafhankelijk van de monitoring zelf worden bewakingssystemen vaak gebruikt als preventieve maatregel. Een goed zichtbaar geïnstalleerde bewakingscamera kan al een afschrikkende werking hebben voor potentiële inbrekers.

Controle functie bewakingscamera

Naast inbraakbeveiliging kan videobewaking ook dienen als controlefunctie. Ingewikkelde of regelmatige processen worden vaak waargenomen door bewakingscamera’s. Als een proces tot stilstand komt of mislukt, kan de opnamefunctie van een camera bijvoorbeeld worden gebruikt om het proces terug te traceren en vervolgens te analyseren.
U ziet, er zijn meer redenen dan om bewakingscamera’s te gebruiken. Voor een beveiligingsbedrijf Blaricum bent u bij Plan Beveilingingstechniek aan het juiste adres.

Waarom kiezen voor videobewaking?

Dankzij de moderne technologie, die in elektronische beveiliging is ingebouwd, kunt u zowel uw bezittingen als processen, mensen of dieren observeren. U kunt dus ingrijpen als het nodig is of gewoon genieten van wat u gezien heeft. Videobewaking kan u meer veiligheid bieden en tevens een afschrikkende werking hebben. Op deze manier beschermt u de dingen die belangrijk en waardevol voor u zijn.

Wettelijk richtlijnen bewakingscamera

Wanneer u een bewakingscamera koopt, is het belangrijk dat u precies weet wat de wettelijke regels zijn en dat u zich binnen de wettelijke grenzen bevindt. Een bewakingssysteem in de particuliere sector is alleen toegestaan voor zover het geen inbreuk maakt op de privacy van andere personen. Het moet het doel van veiligheid dienen. Concreet betekent dit dat als u wilt weten hoe vaak en wanneer uw buurman zijn brievenbus leegmaakt of de bloemen water geeft, u hem dit vraagt. Een particuliere bewakingscamera die de openbare ruimte of andere eigendommen filmt is ten strengste verboden.

De verschillende systemen

Als u uw huis of appartement in de gaten wilt houden, moet u zich eerst afvragen welk gebied voor u belangrijk is. Natuurlijk kunt u ook het hele huis omgeven door camera’s, maar meestal voelt u zich relatief veilig met een camera bij de voordeur.

Bewakingscamera voor de voordeur

De geïntegreerde bewakingscamera in het belsysteem is al lang standaard in nieuwe gebouwen. Vooral in grote flatgebouwen is dit handig, zodat je weet of de postbode aanbelt of misschien is het gewoon de buurman die zijn sleutels vergeten is. Het uitzicht is echter beperkt tot het directe gebied voor de voordeur en er wordt geen opname opgeslagen (in de meeste gevallen). Als u zo’n camera voor uw huis of appartement wilt kopen, zijn er verschillende systemen die u zelf aan de bel kunt bevestigen of die kunnen worden ingeschakeld door bewegingsmelders wanneer iemand voor uw voordeur staat. De nieuwste modellen kunnen ook eenvoudig worden geïntegreerd.

Bewakingscamera buiten

Als u een allround zicht wilt hebben op uw huis, kunt u kiezen voor één model voor de bewakingscamera voor buiten of meerdere buitencamera’s tegelijk. Deze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen, die verschillen in resolutie en functie, reageren vaak op bewegingen en zijn vaak uitgerust met een nachtzichtfunctie. Zo kunt u er ook tijdens uw vakantie zeker van zijn dat de tuin niet ingebroken wordt en dat er geen natuurkrachten de tuin hebben verwoest. Echter, de opname van de buitenruimte is juridisch gezien ook de meest delicate van alle versies.

Praktische camera beveiliging

Er zijn talloze systemen op de markt die in aanmerking komen. Praktisch zijn bewakingscamera’s die geen kabels hebben en de opname via WLAN doorgeven. Zo heeft u ook onderweg toegang tot de opname met uw smartphone. Met een goedkope camera bent u vaak beperkt in deze functies. Als de gegevens lokaal worden opgeslagen op een chip in de camera, is de installatie eenvoudiger, maar de opname kan verdwijnen als iemand de camera steelt of verwijdert. Als de camera in HD-kwaliteit opneemt, kan het geheugen ook heel snel vol zijn en moet u voortdurend controleren of er nog voldoende geheugen beschikbaar is.

Voel je volledig beschermd met 24 uurs beveilings service

Het aanbod van Plan Beveilingingstechniek varieert van alarmsystemen voor appartementen en vrijstaande woningen tot complexe beveiligingssystemen voor middelgrote bedrijven. Daarbij vertrouwen we op een intelligent systeem van hoogwaardige veiligheidstechniek. Door aansluiting op ons gecertificeerde controlecentrum garanderen wij 24 uur per dag realtime bewaking. Snelle alarmering van de politie in geval van inbraak en actieve vervolging van daders maken ons veiligheidssysteem bijzonder effectief.

Zo zorgen wij voor uw veiligheid met de 24 uurs beveilings service:
• Het persoonlijke advies van Plan Beveilingingstechniek ter plaatse garandeert u uw individuele veiligheid.
• Onze ervaren medewerkers van het controlecentrum houden 24 uur per dag uw eigendom in de gaten
• In geval van inbraak wordt u en/of de politie onmiddellijk op de hoogte gebracht
• Door beeldverificatie worden zenuwslopende valse alarmen vermeden
• De vereisten voor een bewakingssysteem zijn afhankelijk van de locatie, wij geven u graag advies
• Wij bieden speciale veiligheidsoplossingen voor uw individuele behoeften.

24 uurs beveilings service

Eén van onze grote troeven is dat wij zorgen voor een service de klok rond. Iemand met slechte bedoelingen werkt immers niet met een vast uurrooster en u kan bijgevolg op ieder moment van de dag of de nacht het slachtoffer worden van een inbraak. Door deze service aan te bieden willen wij u garanderen dat uw huis permanent beveiligd is tegen ongewenst bezoek en dat geen enkele gebeurtenis onopgemerkt voorbij gaat. Door middel van elektronische beveiliging en camera beveiliging geven wij u dag en nacht een gerust gevoel. Uw huis beveiligen is onze kerntaak en daarvoor zetten wij de nieuwste en modernste technieken in.

Operationele meldkamer

Uiteraard heeft het weinig zin uw huis te beveiligen als er geen doorschakeling is naar een meldkamer die gepast reageert op de situatie die zich aandient. Zo wordt bij indicatie van een onveilige situatie vanuit de meldkamer gezorgd voor een gepast optreden, waarbij u bijvoorbeeld kan denken aan het verwittigen van politiediensten en u verwittigen dat er zich mogelijk een ongebruikelijke situatie voordoet. Afhankelijk van wat de camera’s registreren of welke meldingen de sensoren doorgeven, hebben wij een draaiboek van de te doorlopen stappen die nauwgezet en stipt opgevolgd worden. Niets wordt bij ons aan het toeval overgelaten en wij sluiten het dossier pas af als wij een absolute garantie hebben dat de situatie veilig is en de gepaste maatregelen werden genomen. Uiteraard wordt u ook van alle stappen op de hoogte gehouden die wij nemen. Uw huis beveiligen door middel van elektronische beveiliging en camera beveiliging bij beveiligingsbedrijf Blaricum is kiezen voor een optimale service aangepast aan uw behoeften.

Jaarlijks onderhoudscontract

Plan Beveilingingstechniek zorgt ervoor dat uw huis beveiligen steeds op de best mogelijke manier gebeurd en hiervoor hebben wij dan ook een jaarlijks onderhoudscontract voorzien. Dat wil zeggen dat alle middelen jaarlijks door ons team getest worden en wij hiervoor ook een certificaat van onderhoud uitreiken. Uw huis beveiligen moet u een goed gevoel geven en dat kan enkel als u als klant weet dat alles perfect werkt en onderhouden is. Door deze manier van werken kunnen wij u garanderen dat u niet voor verrassingen komt te staan als er zich effectief een gevaarlijke situatie zou voordoen.

Uw huis beveiligen vereist een persoonlijke aanpak

Uw huis beveiligen wordt door iedereen op een verschillende manier opgevat. Daarom kiezen wij er ook bewust voor om voor elke klant een op maat gemaakt beveiligingsplan op te stellen en niet met algemene standaardovereenkomsten te werken. Hiervoor komen wij bij u langs en overlopen wij samen met u wat in onze ogen de beste aanpak is en met welke middelen we dit optimaal kunnen realiseren. Uiteraard ligt de uiteindelijke beslissing nog altijd bij u, wij geven enkel een door onze kennis en ervaring opgedane expertise. Na deze eerste inschatting maken wij voor u een offerte op die duidelijk en transparant is, dus geen kleine lettertjes of verborgen meerkosten. Uw huis beveiligen is een totaalconcept waarbij een optimale veiligheid van de bewoners, het huis en de inboedel onze uiterste prioriteit krijgt. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op en dan zorgen wij voor de service die u verdient, geen enkele moeite is ons teveel hiervoor en wij staan steeds klaar om tot het uiterste te gaan voor de beveiliging van uw huis. Kiezen voor beveiligingsbedrijf Blaricum is kiezen voor kwaliteit en veiligheid.

Neem Contact op

plan beveiligingstechniek Camera beveiliging

Inbraak melden bel onze meldkamer

035 - 30 31 407

24/7 inbraak beveiliging